Nešpor & Rajský
Nešpor & Rajský
Vinařství Nešpor & Rajský, situované v podoblasti Slovácka, obec Moravská Nová Ves, vzniklo v roce 2010. Vinice původních odrůd o výměru 4 hektary jsou obhospodařované v biodynamickém režimu, tedy bez průmyslové chemie, kterou nahrazují biologickými postřiky z roháčku a křemenáčku, jež rostliny podporují ve vlastní obranyschopnosti, a postřiky z bylinek, které nezatěžují životní prostředí. Vinice, o které se Jára Nešpor se svým týmem stará, fungují se svým blízkým okolím jako jeden živoucí ekosystém; jsou například částečně zatravněné kvetoucími druhy rostlin, což pomáhá lépe udržovat vláhu a láká to opylující hmyz.
Hrozny jsou pěstovány i sklízeny ručně. Bez využití chemických přípravků probíhá ve Vinařství Nešpor & Rajský i práce ve sklepě. Do vín se přidává pouze minimum síry, samozřejmostí je absence filtrace a čiření. Roční produkce vinařství je 15 000 lahví. Sám Jára Nešpor to shrnuje takto: “Naše vína nejsou výtvorem moderních přípravků a technologií, ale výtvorem zdejšího podnebí, půdy a vlastních vinic.”
Vašemu výběru neodpovídají žádné produkty.