menu

Orange on Leaves PÉT-NAT 2023, Petr Koráb – Živá horamoravské zemské víno

Odrůda
Ryzlink Vlašský, Tramín červený, Veltlínské Zelené
Vinařství
Koráb Živá hora
Ročník
2023
Přívlastek
moravské zemské víno
Alkohol
12 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Podávat při
6–8 °C

385  vč DPH

+

9 ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000037 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

"Orange on Leaves" od Petra Korába je originální oranžový Pét-Nat, který nás okamžitě zaujal svou jedinečností a přirozeným charakterem.

Víno je vyrobeno převážně z odrůdy Tramínu červeného, s přídavkem "Veltlínu a Vlašáku". Co ho činí opravdu výjimečným, je jeho výrobní proces – během 10 dnů probíhá macerace na slupkách, do které se přidávají sušené listy z vinné révy, čímž víno získává příjemnou kyselinku, bylinný charakter a jemné třísloviny. Petr svůj Orange on Leaves lahvoval před dokončením fermentace, což mu dává přirozenou perlivost a živý, osvěžující charakter.

Ve vůni se objevují jemné bylinné tóny, které se mísí s náznaky citrusů, karamelu, broskví a koření. V ústech víno okouzlí svou osvěžující perlivostí, krásně vyváženou kyselinkou a jemnou hořkostí, která přechází do dlouhého, čistého závěru. Je to víno, které se skvěle pije – živé, lehké a perlivé, ale zároveň s komplexitou, která vás nenechá zapomenout. Tak na zdraví přátelé!

Vinařství

Petr Koráb a jeho vinařství Koráb Živá Hora v Boleradicích patří mezi nejuznávanější tuzemské naturální vinaře – a my k němu i jeho vínům máme hluboký vztah.

Toto rodinné vinařství ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, založené v roce 2006, obhospodařuje 4 hektary vinic, z nichž některé jsou staré až 83 let. K pěstování vinné révy přistupují výhradně ekologickou cestou, bez zásahů chemie a aditiv, s respektem k přírodě. Na vápencovo-sprašovém podloží pěstují tradiční odrůdy, přičemž některé vinice jsou staré až 83 let, což dodává jejich vínům jedinečný charakter. Víno vyrábí metodou spontánní fermentace, s minimálním použitím síry, čímž zachovávají co nejautentičtější podobu svého terroiru.

Petr ročně vyrábí 15–20 tisíc lahví vína, z nichž více než 70 % putuje na export do zahraničí, a to do luxusních restaurací po celém světě. Zbytek distribuuje po vyhlášenějších českých podnicích. Jak víno, tak i filozofie vinařství se staly oblíbené u milovníků vína, kteří hledají autentičnost a kvalitu, jež si zaslouží být v popředí české naturální scény.

Pokud máte rádi víno, které mluví samo za sebe, a chcete ochutnat něco skutečně výjimečného, rozhodně doporučujeme vína Petra Korába. Jeho práce je pro nás inspirací a jsme rádi, že můžeme jeho vína přinášet i vám.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
-
+
+
Celkem
735 
Pokračovat v nákupu