menu

Carbonic Sauvignon Pét-Nat 2023, Petr Koráb – Živá horamoravské zemské víno

Odrůda
Sauvignon Blanc
Vinařství
Koráb Živá hora
Ročník
2023
Přívlastek
moravské zemské víno
Alkohol
12,5 % obj.
Objem
0,75 l
Země původu
Česká republika
Vinařská oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Podávat při
6–8 °C

365  vč DPH

+

8 ks ihned k odeslání

Katalogové číslo: 2025000000038 Kategorie: , ,
Doprava
Osobní vyzvednutí na pobočce
Zdarma
Doprava Messenger po celé ČR
od 149,- Kč
Doprava Wolt po celé Praze do 60 min
od 125,- Kč

Popis

Carbonic Sauvignon Pét-Nat 2023 je aromatické, mírně perlivé víno, které vzniklo metodou carbonické macerace. Co nás na vínech od Petra Korába baví nejvíce? Že jsou vždy jiná, ale přesto skvělá! U tohoto vína opět ukazuje svůj talent v technice Pét-Nat, kdy nechal hrozny Sauvignonu blanc nejprve macerovat v celých bobulích, což znamená, že fermentace probíhala přímo v uzavřené nádobě, kde vznikla nádherná ovocná a jemně kořenitá aromata.

Po maceraci Petr víno nalahvoval během fermentace, kde se víno nechalo fermentovat až do sucha, následně dozrávalo na kalech. Pro vyšší čistotu a jiskrnost víno odstřelil, což znamená, že je opravdu čisté. Výsledkem je víno, které je s výraznou aromatickou komplexností a jemnou perlivostí, které skvěle doplňuje charakteristický projev Sauvignonu blanc.

Pokud hledáte svěží, aromatické víno s vynikající živostí a komplexitou, Carbonic Sauvignon Pét-Nat 2023 bude rozhodně dobrou volbou. S každým douškem přináší unikátní zážitek a ukazuje krásu přírodní vinifikace.

Vinařství

Petr Koráb a jeho vinařství Koráb Živá Hora v Boleradicích patří mezi nejuznávanější tuzemské naturální vinaře – a my k němu i jeho vínům máme hluboký vztah.

Toto rodinné vinařství ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, založené v roce 2006, obhospodařuje 4 hektary vinic, z nichž některé jsou staré až 83 let. K pěstování vinné révy přistupují výhradně ekologickou cestou, bez zásahů chemie a aditiv, s respektem k přírodě. Na vápencovo-sprašovém podloží pěstují tradiční odrůdy, přičemž některé vinice jsou staré až 83 let, což dodává jejich vínům jedinečný charakter. Víno vyrábí metodou spontánní fermentace, s minimálním použitím síry, čímž zachovávají co nejautentičtější podobu svého terroiru.

Petr ročně vyrábí 15–20 tisíc lahví vína, z nichž více než 70 % putuje na export do zahraničí, a to do luxusních restaurací po celém světě. Zbytek distribuuje po vyhlášenějších českých podnicích. Jak víno, tak i filozofie vinařství se staly oblíbené u milovníků vína, kteří hledají autentičnost a kvalitu, jež si zaslouží být v popředí české naturální scény.

Pokud máte rádi víno, které mluví samo za sebe, a chcete ochutnat něco skutečně výjimečného, rozhodně doporučujeme vína Petra Korába. Jeho práce je pro nás inspirací a jsme rádi, že můžeme jeho vína přinášet i vám.

Ostatní vína z vinařství
Welcome to The Vino!
Pro vstup na tyto stránky je podmíněn minimální věk 18 let
Bylo vám již 18 let?
ne ano
Nákupní košík1
-
+
+
Celkem
485 
Pokračovat v nákupu