Ryzlink vlašský 2022, Petr Maradamoravské zemské víno
265 Kč vč DPH
9 ks ihned k odeslání
Popis
Ryzlink vlašský "Kukvička" 2022 od našeho dlouholetého kamaráda Petra Marady z Mikulčic je víno, které nás okamžitě zaujalo svou svěžestí a lehkostí. Tento Ryzlink pochází z jedné z nejlepších tratí v regionu – Kukvička v Josefově, kde má Petr taktéž své vinice. Je ideální pro každodenní pití, ale také skvěle zapadne na letní zahradní párty nebo k příjemnému odpolednímu posezení.
Ryzlink vlašský z Kukvičky je parádně ovocný a pyšní se výraznými tóny zelených jablek. Má příjemnou kyselinku, která osvěží a nechá vás užít si každý doušek. Víno není filtrováno, a tak se v něm může objevit jemný zákal – to však vůbec neubírá na jeho kvalitě, naopak to podtrhuje jeho přirozený, nezatížený charakter.
Vinice Kukvička se nachází na jižně orientovaném svahu, s půdou bohatou na křemík a vápník. Tento terroir dává vínu nejen minerální podtón, ale i svěžest, kterou si můžete užívat od rána až do večera. Doporučujeme víno pořádně vychladit a nechat ho vyniknout při každé příležitosti.
Petr Marada je vinař, jehož vína skvěle odrážejí nejen charakteristiku místního terroiru, ale i jeho vášeň a preciznost ve vinařství. Pokud máte rádi přírodní vína s autentickým a svěžím profilem, Ryzlink vlašský "Kukvička" bude pro vás trefou do černého.
Vinařství
Mikulčické vinařství Petra Marady bylo založeno v roce 2006 a od začátku se zaměřuje na výrobu autentických, přírodních vín v bio režimu. Petr je náš dlouholetý přítel a jeden z prvních naturálních vinařů, které jsme do našeho portfolia zařadili a stále ho s radostí držíme. Petr dává přednost čistotě odrůdy a přirozenému procesu výroby, což znamená méně zásahů a více času pro víno, aby se mohlo samo rozvinout. Víno nechává zrát v nerezových tancích nebo v dubových a akátových sudech, červená vína fermentují přirozeně v dřevěných sudech, čímž získávají bohatší strukturu a hloubku.
Petr se specializuje se na suchá vína, která jsou charakteristická svou osobitostí a komplexností. Od roku 2013 vyrábí i šumivá vína, která vznikají metodou sekundární fermentace, podobně jako třeba champagne.
Filosofie Petrova vinařství je easy: „Méně je více“. Hospodaří na 20 ha vinic, kde pěstuje širokou škálu odrůd, mezi které patří např. Sauvignon, Ryzlink vlašský, Pálava, Modrý Portugal a mnoho dalších. Jeho vinice se nachází ve čtyřech viničních tratích – Kněžské, Kukvička, Na Strání a Podkovné, a všechny jsou vedeny v bio režimu bez certifikace. Jeho cílem je respektovat přírodu a půdu a přinášet vína, která vyjadřují charakter a krásu moravské krajiny.
Ostatní vína z vinařství